LOCOMOTIV Plovdiv 1936 president Alexander Tasev Brutally Murdered Yesterday

Tuesday, May 15, 2007

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Президентът на Локомотив Пловдив Александър Тасев е бил убит тази сутрин в столичния квартал Бояна. Убийството е извършено на ул. "Севастократор Калоян" № 16, по всяка вероятност между 10:00 и 10:30 часа. 45 годишният Тасев е умъртвен с два куршума в главата. Тасев e намерен в автомобил 'Мерцедес', който е управлявал сам. Той е имал личен пропуск за парка на Народното събрание. Автомобилът, в който е открито тялото, е на лизинг.
На мястото на инцидента в момента са директорът на Шесто РПУ Наташа Николова, зам.-градският прокурор на София Роман Василев и началникът на отдел "Убийства" в столичната полиция Ивайло Спиридонов.
Мерцедесът е паркиран до тротоара на улицата, в непосредствена близост до него има два автомобила на Българска федерация по ски.
От лявата страна и по предната част на колата, които са видими за журналистите, пристигнали на мястото на инцидента, не са се забелязвали следи от поражения. На предното стъкло на автомобила е имало пропуск.
Пропускът e за ползване на паркингите за лични автомобили на народните представители и е издаден под № 195 за автомобил СА № 6969 АН на името на народния представител от ПГ на Коалиция за България Трифон Митев. Това съобщи пресцентърът на Народното събрание след като в автомобила на Александър Тасев бе намерен пропуск за достъп до паркингите на Народното събрание. Тези пропуски се издават по реда на чл. 123, ал. 1 от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание, допълват от пресслужбата.
Сигналът за инцидента е постъпил в 11:05 часа в МВР. Огледът на мястото от служители на полицията продължава.
Всички в Локомотив Пловдив в шок от вестта за убийството на президента на клуба, съобщи неговият заместник Кузман Маринков.
"Потресени сме от този случай. Все още не можем да си обясним в каква държава живеем, след като се случват такива неща", заяви Маринков.
"Уведомих Футболния съюз, че искаме отлагане на предстоящия ни мач с Левски в София в сряда заради смъртта на нашия президент", заяви генералният секретар на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов.
Според правилата на БФС обаче такова отлагане е невъзможно в последните три кръга от шампионата.
Тренировката на футболистите на Локомотив Пловдив, която трябваше да се състои тази вечер бе отменена.
"На момчетата не им е до футбол в този тежък за всички ни момент", аргументира решението на ръководството Атанас Узунов. Бившият международен рефер изрази съмнение, че убийците на Александър Тасев ще бъдат разкрити. Според него покойния президент на Локомотив не е бил заплашван и не е имал връзки със сенчестия бизнес.
Генералният секретар на "черно-белите" добави, че клубът ще завърши първенството без проблеми, тъй като е финансово осигурен. Очаква се до дни да пристигнат и пари от Фиорентина по продажбата на Алекс дос Сантос.
Александър Тасев е третият президент на Локомотив Пловдив, който е убит. През 2004 година в София бе разстрелян Николай Попов. Той бе начело на клуба през периода 1993-96 година, като през този период престоя и 11 месеца в затвора заради неиздължени кредити.
По подобен начин Локомотив се прости и с предишния си президент. На 28 август 2005 година в курорта Слънчев бряг бе убит Георги Илиев, президент и собственик на ВАИ Холдинг, на който до голяма степен се дължаха успехите на пловдивските "смърфове" в последните няколко сезона.
--------------------------------------------------------------------------------Александър Tасев е роден е на 22.10.1961 г. в Кюстендил
Приживе имаше участие в над 30 фирми:
Алекс Ю ООД, Кюстендил; Александър Тасев, Кюстендил; Амика, Кюстендил; Баскетболен клуб Велбъжд, Кюстендил; Болкан Чери Кооп, Кюстендил; Болярска изба ООД, София; Българин, Кюстендил; Винит, Кюстендил; Винпром Кюстендил; Висше икономическо училище, Кюстендил; Газ-Метан, Кюстендил; Гарант Инвест Холдинг, Кюстендил; Германия Газ, Кюстендил; Еко Транс, Кюстендил; Екометан Враца; Екотур Сливен; Инфра Път Строй, Кюстендил; Комерсина-К, Кюстендил; Локомотив Кюстендил; Макс 2000 Б И Д, София; Мебел-Рекорд, Кюстендил; Метан Еко, Бургас; Метан Път Строй, Сливен; Метан, Кюстендил; Метан, Стара Загора; Промишлено Газоснабдяване, Сливен; Промишлено Газоснабдяване, Кюстендил; Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив- 1936, Пловдив; Спасение, Кюстендил; Т Т ООД, Кюстендил; Транс Балкан Кюстендил ООФ, Кюстендил; Фирмено Братство-БББ, София; Фурнир, София; Фурнир-Строй Инвест, Кюстендил; Фурнир-Строй, Кюстендил; Ефир-Метан, Стара Загора; Инфра-Руен-МТВ, Кюстендил; Сдружение "България Гласува", Кюстендил; Авто КБ ООД, Кюстендил; Алди ООД, Кюстендил; Промишлено Газоснабдяване, Кюстендил.
Убитият тази сутрин кюстендилски бизнесмен започва кариерата си в самото начало на 90-те години с помощта на чичо си Никола Тасев, бивш секретар на Окръжния комитет на БКП в Кюстендил. Майка му е била ударничка в трикотажен завод "Марек". Започва със завод за производство на външни щори в Кюстендил. В момента в града под Осогово се знае, че има сериозен бизнес в изкупуването и експорта на череши от своя роден край, собственик е на бившия Винпром в Кюстендил, има сериозно присъствие в петролния и газовия бизнес. Притежава няколко бензиностанции в Кюстендил. Той е един от най-богатите в Югозападната част на страната бизнесмен с петролни продукти прави първата в региона метан-станция, която бе открита от бившия министър на енергетиката Милко Ковачев и се управлява от волейболната легенда Любо Ганев. Тасев е собственик още на верига магазини и дискотека. В Кюстендил бизнесменът е известен повече с прякора си "Остап".
Александър Тасев бе женен за Таня, бивша "Мис Кюстендилска пролет", от която има син и дъщеря. Напоследък сред кюстендилската общественост упорито вървяха слуховете, че Александър Тасев, недоволен от развитието на бизнеса си в Пловдив, е имал идеята да възстанови отново професионален футболен клуб "Велбъжд", който бе безпрецедентно закрит и преместен в Пловдив от покойния му предшественик Георги Илиев. След братята Васил и Георги Илиеви, убити съответно през 1995 и 2005 година, Александър Тасев е третият и засега последен кюстендилски бизнесмен от национална значимост, пронизан от куршум. Но за разлика от братята Илиеви, създатели на ВИС, Александър Тасев не е принадлежал никога към структурите на силовия бизнес, коментират съгражданите му. Той стана миналата година президент на футболния клуб Локомотив Пловдив, като пое всички позитиви и негативи на "смърфовете" след убийството на бившия им президент Георги Илиев, който също бе от Кюстендил.
На парламентарните избори през 1997 г. Александър Тасев е водач на листата на Българския бизнес блок в Кюстендил. Въпреки, че събира 6,58 процента от гласовете Тасев не може да влезе в парламента. Мандатите от Кюстендил са разпределени между ОДС (4) и Демократична левица - БСП и Политически клуб "Екогласност" (1). По-късно името на бизнесмена е замесено в скандал с председателя на БББ Жорж Ганчев. Той е един от тези, които подават жалба срещу Ганчев, заедно с Цветелин Кънчев по обвинение за рекет. (Информация и снимки БГНЕС)

0 comments: