BREAKING News

Tuesday, July 17, 2007

Сестрите могат да се върнат до края на седмицата

Семействата на заразените със СПИН либийски деца са се отказали да искат смъртна присъда за българските медици и палестинския лекар
17.07.2007

Семействата на заразените със СПИН либийски деца са се отказали да искат смъртна присъда за българските медици, предаде Агенция Франс прес.

Източници, близки до преговорите между семействата на заразените либийски деца и фондация "Кадафи", съобщили, че веднага след края на процеса срещу тях, петте български медицински сестри и палестинският лекар ще напуснат либийската държава, съобщи в уеб сайта си вестник "Либия днес".

Това щяло да стане или днес, или утре.

"Ние се отказахме от искането за смъртна присъда, след като всичките ни искания бяха изпълнени", заявил председателят на Асоциацията на семействата на заразените деца Идрис Лага.

Той потвърдил, че семействата на децата са приели споразумението с България и ЕС и заминал за Триполи, където ще даде съвместна пресконференция с представители на фондация "Кадафи".

Съответният документ с решението на семействата вече бил изпратен във Висшия съдебен съвет на Либия, който трябва да реши съдбата на петте български медицински сестри и палестинския лекар.

"Либия днес" потвърждава, че роднините на заразените деца още тази сутрин са се събрали пред централната банка в Бенгази, за да получат паричните обезщетения от един милион долара на семейство.


0 comments: