Пентагонът обмислял създаването на гей-бомба

Wednesday, June 13, 2007

Оръжието трябвало превръща войниците на противника в хомосексуалисти, които да се интересуват повече от колегите си, отколкото от бойните действия

Представители на Министерството на отбраната на САЩ потвърдиха, че през 90-те години Пентагонът е планирал да създаде гей-бомба.

По-рано обществената организация "The Sunshine Project", която се занимава с контрол на разходите и дейността на военните, разкри странен проект за създаване на хормонална бомба, която да превръща войниците на противника в хомосексуалисти, които се интересуват повече от колегите си, отколкото от бойните действия, пише в. "Пост Кроникъл".

Възползвайки се от закона за свобода на информацията, Едуард Хамънд от "The Sunshine Project" е успял да получи копие от проекта, който е трябвало да бъде организиран във военна лаборатория в Дейтън, щата Охайо.

Предполагаше се, че ще бъде открито химическо вещество, при чието вдишване или попадането му върху кожата войниците ще станат гейове, пояснява Хамънд.

Лабораторията, поискала за изследванията 7,5 млн. долара, е предлагала да разработи бомба, съдържаща това вещество, за да сломи военните части на противника, след като войниците започнат да изпитват непреодолимо влечение един към друг, казва той.

В интервю за телевизия KPIX-TV, която е част от групата CBS, представител на Пентагона потвърди, че такова предложение наистина е имало през 1994 г.

Министерството на отбраната сериозно се занимава с търсенето, изследването и разработката на несмъртоносни видове оръжие в подкрепа на нашите войници, каза той, но допълни, че идеята за създаване на гей-бомба е била бързо отхвърлена

"Истината е, че тази идея нямаше да привлече вниманието ми, ако беше отхвърлена веднага. Всъщност Пентагонът периодично лансира подобни инициативи в опит да увеличи дела на несмъртоноснмите оръжия. Тази идея е била изпратена за обсъждане на най-високо научно ниво в страната", казва още Хамънд.

Военните обаче настояват, че никога не се е работило реално по плановете за гей-бомба и подчертават, че сега вече те са изоставени.

Според представители на гей-общността в Калифорния, цитирани от "Пост Кроникъл" тази идея е обидна, но в същото време и почти забавна.

0 comments: